To ikke-neutralisered katte og deres afkom, kan i løbet af 7 år resultrer i 420.000 killinger.

Afmissemor

To ikke-neutralisered katte og deres afkom, kan i løbet af 7 år resultrer i 420.000 killinger.

Kun 20-30% af disse finder et hjem. Resten er ladt tilbage til at klare sig selv.

Hvis du læser denne side, er der en stor chance for at du selv er katteejer, eller også er du katte – eller dyreelsker. Hvis ikke dette er tilfældet, er du her på siden fordi du har fundet en kat i nød, og du leder efter svar på hvad du skal stille op. Eller også er du måske bare et nysgerrigt medlem fra lokalområdet, der er nysgerrig på hvad vores forening går ud på.

Vi er en lille gruppe passionerede mennesker, der forsøger at forbedre de efterladte eller vildtlevende kattes vilkår I Kaldred.

Det er vores mission at gøre opmærksom på vigtigheden I at neutralisere kattene, for at mindske antallet af endnu flere vildtlevende katte, og minimere risikoen for at sprede div sygdomme. Smitsomme sygdomme som katteherpes (FHV), Katte Aids (FIV), Katteleukæmi, og kattebughindebetændelse (FIP) er almindeligt forekommende I vildtlevende katte.

Nogen af foreningens medlemmer har arbejdet med “hjemløse” og vildtlevende katte igennem de sidste 13 år. Det var en opgave der blev løst på egen hånd og for egne midler, samt med div. kattemadsdonationer og assistance fra Kattens Værn og Inges Kattehjem.

Dette er en livslang mission. Selvom vi gerne så at alle dyreejere, eller dem der fodrer ind imellem, levede op til deres fulde ansvar, må vi konstatere at, dem der reelt har et behov for at forstå formålet med vores forening, nok ikke læser med her. Vi har uden held forsøgt at få Kalundborg Kommune til at gå ind I dette projekt. Så nu forsøger vi selv at gøre noget ved problemet.

Derfor beder vi nu offentligheden om hjælp. Derfor er vi idag lykkelige for at kunne annoncere at vi nu er I stand til at modtage donationer og oprette støttemedlemsskaber, og sige velkommen på vores Facebook side SOKK – Sammen om Kattene I Kaldred .

Enhver lille donation hjælper, så hvad du end kan undvære, vil vi – og ikke mindst kattene – sætte stor pris på det.

Afmissemor

Nyhedsbrev 11-03-2019

Så er 2019 godt i gang, og vi kan erfare at der er brug for os derude.
Vi har brugt de første måneder af året til at få styr på vores tilladelser, både som forening, men også til indsamlingen der er slået i gang.
Vi har oprettet foreningskonto og fået Mobilepaynummer, og vores Facebookside er nu online, med de første succeshistorier som en del af sidens udtryk.
Der arbejdes videre på en skrivelse til henvendelse til ansøgning ved div fonde og legater, her får vi lidt hjælp fra en skøn kvinde ved KV, der har stor erfaring heri.
Derudover oplever vi at lokalbefolkningen er ved at få øjnene op for at vi så småt er kommet i gang. Der har været henvendelser både fra bekymrede borgere, der er bekymret for deres egne katte ift vores indfangninger, hvilket jo er forståeligt nok, men helt unødvendig, hvilket vi forhåbentlig har formået at formidle.
Andre henvendelser har gået på konkrete indfangninger af katte, der umiddelbart ser ud til at mangle hjælp.
Her kan vi godt mærke at det ville være rart med lidt flere hænder, der aktivt kunne deltage i indfangning, kørsel til dyrlæge osv. Det er vores håb, at Pete kan uddanne et par stykker til netop dette formål.
Sabrina, der nu er helt ferm til at fange katte J, har i år fanget 4 katte på sin egen grund, og er endnu ikke færdig, da der stadig dukker flere op L 3 af kattene er genudsat til Sabrina, men hun kan snart ikke have flere.
Pete har for egne midler investeret i materiale til flere fælder, og indkøbt ekstra kameraer til opsætning i private haver. Det er vores håb at vi med tiden får en økonomi der gør at Pete kan få sit beløb tilbage, og foreningen så har eget udstyr.
Helt konkret er der i år indtil videre, indfanget 8 katte, hvoraf 4 er neutraliseret og genudsat, 1 viste sig på trods af dens forfatning at have en ejer og blev sluppet fri igen. Desværre er der aflivet 3 Katte med enten FIV, dårligt helbred eller andre ikke helbredelige sygdomme.
De kommende måneder kommer til at fortsætte som de første. Vi håber at få en fast god aftale med Kattens Værn, så vores tilladelse til indfangning altid kan gå herigennem
Desværre er det jo også tiden hvor antallet af gravide hunkatte vil eksplodere, hvilket gør vores arbejde for kattene endnu mere uoverskueligt. Men vi fortsætter ufortrødent i håbet om at gøre en forskel for områdets mange vildtlevende katte.
Vi mangler desperat foderværter, så hvis man er fastboende og har lyst hertil så meld dig endelig som vært på kaldred@feralfriends.dk
Mange hilsner
Mette Kristjansen
Formand for SOKK
Afmissemor

Glædelig Valentinsdag alle sammen.❤️

Først og fremmest vil vi sige mange tak til alle Jer som har liket siden og som følger den. ? Og ikke mindst tusind tak for alle de flotte donationer foreningen har modtaget indtil videre og alle de dejlige nye medlemmer. Hvor er det fantastisk. ?

I dag kan man (som på alle andre dage ?) også vise sin kærlighed til kattene, ved at donere et valgfrit beløb til vores nyopstartede forening, hvor vi hjælper de vildtlevende kattene i Kaldred, hvis man skulle have lyst til det. ?

Man kan også altid blive medlem af foreningen for 100 kr./årligt. Læs mere om hvordan ved at gå ind på fb siden og læse under “Medlemskab & donationer”.

Så er der vist ikke mere at sige end at vi ønsker Jer en rigtig dejlig dag med dem I holder af, om så det er med de tobenet, firebenet eller dem med vinger på. ❤️

Afmissemor

A single pair of unfixed cats and their offspring can produce up to 420,000 kittens within seven years.

Only about 20-30 percent of them ever find a home, and the rest are left abandoned or lost, left to fend for themselves.

If you are reading this page, chances are you yourself is a cat owner, cat or animal lover, if not, someone who found a cat that is need of help and you’re looking for information. Or perhaps, you’re just a curious member of the community wondering what this organization is all about.

We are a small group of people passionate about improving the lives of stray and feral cats in Kaldred. It is our mission to spread awareness on the importance of neutering and spaying to reduce the number of cats ending up to be ferals and minimize the risk of infectious diseases. Contagious diseases such as herpes viral conjunctivitis, feline AIDS, leukemia, and infectious peritonitis are common in cats left outdoors.

Some of us have been working with homeless and feral cats for the last 13 years and it’s a task we took on using our own financial resources, food donations, and assistance from cat organizations as Kattens Værn and Inges Kattehjem.

This is a life-long mission. As much as we want all pet owners or occasional hosts to own up to their responsibility, it is a fact that those who really must read and understand the purpose of an organization like ours won’t likely be reading this post. We tried without success to get help from the local municipality so now we´re trying to do something on our own.
This is why we plead for help. Today, we are pleased to announce that we can now welcome donations and new members to our FB page – SOKK (Sammen om Kattene I Kaldred)

Every little helps people so whatever you can spare will be much appreciated.